Sähköposti: if.appmototua%40itnyym

Puhelinnumero: 0440 628 957

Sähköposti: if.appmototua%40itnyym

AutoTomppa

Puhelinnumero: 0440 628 957

auto ulkomailta, miksi?

etusivu> auto ulkomailta, miksi?

Auton ostamiseen ulkomailta
on monta hyvää syytä! 

01.

Raha

Kenties yleisin syy on raha. Suomessa uudesta autosta maksettava kertaluontoinen vero on Euroopan kovimpia, joten autot ovat täällä kalliimpia kuin muualla. Ulkomailta tuodessa, autosta joutuu maksamaan ns. tuontiveron, mutta säästöä kertyy silti verojen ja kaikkien kulujen jälkeen usein tuhansia euroja, joskus jopa kymmeniä tuhansia.

02.

Varusteet

Kuten aiemmin mainitsin, autot ovat Suomessa jo lähtökohtaisesti erityisen kalliita. Harva ostaja haluaa maksaa Suomessa vielä extraa lisävarusteista, joten monet Suomi-Autot on todella huonosti varusteltuja. Ulkomailla tilanne on toinen ja siitä syystä esimerkiksi Saksan markkinoilta löytyy usein lähes kaikilla varusteilla olevia yksilöitä. Myös, jos toiveenasi on jokin tietty väriyhdistelmä tai harvinainen varuste, voi auton osto ulkomailta olla keino täyttää toiveesi.

03.

Kunto

Ulkomailla autot ovat usein paremmassa kunnossa kuin Suomessa. Saksan autot eivät ole nähneet juurikaan lunta ja pakkasta, joten ruostetta ja kiveniskuja ei yleensä löydy paljonkaan ajetuista autoista eivätkä autot ole rasittuneet toistuvista kylmäkäynnistyksistä. Myös Ruotsi-autojen kunto on usein Suomi-autoja parempi vähemmän suolauksen ja paremman pidon vuoksi.

04.

Kilometrit

Suomi on suuri ja harvaan asuttu maa, joten autoilla ajettavat välimatkat ovat usein pitkiä. Tästä syystä myös myynnissä olevat käytetyt autot ovat usein enemmän ajettuja kuin muualla Euroopassa.

05.

SAATAVUUS

Suomessa joutuu tällä hetkellä odottamaan kuukaisia, joskus jopa yli vuoden. Meidän kautta tyypillisin toimitusaika on 2-4 viikkoa. Valikoima on laaja!

Usein kysytyt kysymykset

 • Miltä nettisivuilta löydän ulkomailla olevia autoja?

  Suomeen tuodessa auto kannattaa yleensä ostaa joko Ruotsista tai Keski-Euroopasta, useimmiten Saksasta tai Hollannista. Parhaita nettisivuja ovat:

  Ruotsi: www.bytbil.se ja www.blocket.se

  Keski-Eurooppa: www.mobile.de ja www.autoscout24.de

 • Vaikuttaako MAAILMANTILANNE AutoTomppa / BiiLin toimintaan?

  Ei vaikuta. Tämän hetken maailmantilanteesta huolimatta tuomme autoja joka puolelta Eurooppaa, nopeasti ja luotettavasti.

 • Haluan ostaa uuden autoni ulkomailta, mistä aloitan?

  Aloita ottamalla yhteyttä meihin. Me autamme sinua heti ensimetreiltä alkaen uuden autosi ostossa. Jos sinulla on jo joku tietty auto kiikarissa, kerro se meille ja hoidamme lopun puolestasi. Jos ei, autamme myös sopivan auton valinnassa.

  Saat meidät nopeiten kiinni soittamalla 0440 628 957 tai sähköpostitse if.appmototua%40itnyym

 • Millainen auto kannattaa tuoda ulkomailta?

  Lyhyesti sanottuna; lähes mikä tahansa auto on järkevämpää ostaa ulkomailta. Usein kalliimman hintaluokan autoa tuodessa euromääräinen säästö on suurempi, mutta on hyvä muistaa, että myös moni halvemman hintaluokan auto on järkevää ostaa ulkomailta parempien varusteiden ja kunnon sekä alhaisempien kilometrien vuoksi.

 • Mitkä ovat suosituimpia tuontiautoja?

  Tällä hetkellä etenkin sähköautot ja ladattavat hybridit ovat todella suosittuja. Niiden maahantuontivero on huomattavasti perinteistä polttomoottorimallia pienempi.
  Suosittuja malleja ovat mm:
  ● Tesla Model 3 (täyssähkö)● Tesla Model S (täyssähkö)● Mitsubishi Outlander PHEV (bensa-hybridi)● BMW 330e (bensa-hybridi)● BMW 530e (bensa-hybridi)● Mercedes Benz GLC 350e (bensa-hybridi)● Mercedes Benz E 350e (bensa-hybridi)● Volkswagen Passat GTE (bensa-hybridi)

 • Mistä tiedän paljonko joudun maksamaan tuontiveroa?

  Voit kertoa minulle autosi tiedot ja autan maksettavan veron arvioinnissa. Voit myös laskea itse verottajan nettisivuilta löytyvällä laskurilla arvion autoverosta. Laskuri on usein todella tarkka, eikä toteutunut vero eroa arviosta paljoa.

 • Paljonko tuontivero yleensä on ja mistä sen määrä riippuu?

  Kun auto rekisteröidään Suomeen ensimmäistä kertaa, on maksettava kertaluontoinen autovero. Sen suuruus vaihtelee autokohtaisesti. Veron määrään vaikuttavat auton co2-päästöt, ikä ja arvo Suomessa. Arvoon Suomessa vaikuttavat vuosimalli, korimalli ja kilometrit.

  Jos auto on enintään 6kk vanha tai alle 6000 km ajettu, verotetaan se uutena autona, jolloin maksettava myös arvonlisävero Suomeen. 

 • Miten voin varmistaa auton kunnon?

  Tarkastan aina auton kunnon puolestasi perusteellisesti. Selvitän puolestasi auton teknisen ja kosmeettisen kunnon. Saat tiedot muun muassa seuraavista asioista:

  1. Huolto- ja katsastushistoria
  2. Tekninen ja kosmeettinen kunto
  3. Renkaiden ja vanteiden kunto
  4. Aiempien omistajien määrä
  5. Mahdollinen vauriohistoria

 • Miksi AutoTompan partneri BiiL eikä joku muu alan toimija?

  Ostaessasi tuontipalvelun BiiLiltä, saat nopeaa, henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua eikä sinua pallotella asiakaspalvelijalta toiselle. Sama ihminen on vastuussa palvelustasi alusta loppuun saakka. BiiL on rekisteröity autoveroilmoittaja, joten voin luovuttaa auton sinulle suoraan suomalaisilla rekisterikilvillä ja hoitaa verot ja muut ikävät velvollisuudet puolestasi. Bonuksena saat palvelun erittäin kilpailukykyiseen hintaan, ilman piilokuluja.

 • Mitä BiiL siis tekee?

  BiiL tarjoaa sinulle avaimet-käteen palvelun auton ostoon ulkomailta. Etsin tarpeisiisi sopivan auton, neuvottelen kaupat ja toimitan auton toivomaasi paikkaan Suomeen. Lisäksi hoidan puolestasi paperityöt myyjän sekä eri viranomaisten kanssa ja teen veroilmoituksen tuontiveron maksua varten. Voin vapauttaa sinut myös verojen maksuprosessista sekä maahantuontikatsastuksesta hoitamalla nekin puolestasi ja luovuttamalla auton sinulle suoraan suomalaisilla rekisterikilvillä siirtokilpien sijaan.